Для чого потрібен магній

Якщо ви ще не знайомі з таким мінералом як магній і тим паче не використовуєте його у своєму щоденному раціоні, то ми йдемо до вас! Чарівний, розкішний, чудовий незамінний мінерал магній бере участь у понад 600 біологічних реакціях і функціях в організмі — від створення генетичного матеріалу й до скорочення і розслаблення м’язів.
Але найчастіше властивості магнію у нас асоціюються із заспокійливою дією на кишківник. Приділімо йому час і ми зрозуміємо, що магній — це набагато більше. Магній вважається макроелементом, і він становить приблизно 19000 мг у нашому тілі! Оскільки магній має безліч корисних властивостей для здоров’я, включно з розвитком кісток, когнітивними функціями, здоров’ям серцево-судинної системи й багато іншого, то він дійсно чарівник.

Найосновніші моменти, які варто знати про чудовий магній:

  1. Здорові кістки
    Якщо ви хочете зберегти на довгий час якісний розвиток кісток і здорову кісткову тканину в будь-якому віці, то магній абсолютно необхідний для цього. Магній ідеально поєднувати з кальцієм, тому що їх тандем допомагає зміцнювати кістки.
  2. М’язи без судом
    Вся м’язова тканина скорочується і розслабляється за допомогою магнію, і тому магній широко використовується не тільки, як багато хто звик, для заспокоєння кишеківника, але й для розслаблення інших м’язів тіла. Якщо ви відчуваєте судоми ніг або м’язові посмикування, спазми, коліки, то ваше тіло сигналізує про те, що у вас дефіцитний стан з електролітів, а зокрема дефіцит магнію.
    Оскільки магній бере участь у всіх скороченнях і розслабленні скелетної і гладкої мускулатури, то, застосовуючи щодня магній в своєму раціоні, ви підтримуєте здоров’я серця і шлунково-кишкового тракту, сечовивідних шляхів і жіночих репродуктивних органів.
  3. Стійке серцебиття
    Уже легко зрозуміти, що магній в тандемі з кальцієм впливає на скорочення всіх м’язових волокон, а значить і на скорочення і розслаблення серцевого м’яза.
    Огляд деяких наукових досліджень (2009, 2013) дає більш широку картину розуміння того, що вживання магнію у великих дозах (більше 250 мг) зазвичай пов’язані:
    – з поліпшенням здоров’я серця,
    – значною мірою зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань.
    – зі значно меншим ризиком ішемічної хвороби серця, спричиненої зниженням кровопостачання серцевого м’яза,
    – з підтримкою рівня кров’яного тиску в межах норми.
  4. Профілактика діабету
    За даними Національного інституту охорони здоров’я, надходження достатньої кількості магнію у ваш раціон значно знижує ризик розвитку діабету. Це тому, що цей мінерал життєво важливий для метаболізму глюкози. Низький рівень магнію посилює резистентність до інсуліну.
  5. Сила мислення
    Магній підтримує когнітивні функції. Він допомагає передавати сигнали між вашим мозком і тілом. Магній – це воротар для рецепторів N-метил-D-аспартату (NMDA), які розташовані на нейронах. Ці рецептори також сприяють запам’ятовуванню, навчанню та розвитку мозку. Коли в крові занадто мало магнію, відбувається надмірна стимуляція цих рецепторів, і це може призвести до пошкодження мозку.
  6. Оптимальний обмін речовин
    Якщо ви маєте зайву вагу, то всі ваші думки спрямовані на те, щоб зробити свій обмін речовин оптимальним і навіть цілком інтенсивним для того, щоб спалювати жири. Пам’ятаємо про те, що тільки магній бере участь у понад 300 метаболічних функціях! У 2011 року в журналі American Journal of Clinical Nutrition було опубліковано дослідження про те, що добавки з магнієм допомагають людям спалювати зайві жирові відкладення, оскільки запускають процеси вироблення енергії з жиру.
  7. Енергія в кожній клітині
    Цей електроліт має вирішальне значення для вироблення енергії вашими клітинами.
  8. Здорова вагітність
    Сучасні дослідження показують, що магній також допомагає підтримувати здорову вагітність.

Чому у багатьох людей дефіцит магнію?

На це є кілька базових причин із погляду нутриціології:

  • Недостатня кількість в раціоні тих продуктів, які містять магній,
  • Порушення в роботі системи перетравлення і засвоєння на всіх рівнях шлунково-кишкового тракту,
  • СИГР і СИБР,
  • Знижена ферментативна активність підшлункової залози,
  • Вживання великої кількості кави, чаю і тих продуктів, які містять фітин, таніни,
  • Велике навантаження на роботу нервової системи, стрес і виснаження надниркових залоз,
  • У раціоні в основному рафіновані, шліфовані, оброблені продукти (втрачається від 40 до 90% магнію).

Які продукти є хорошими джерелами магнію?

Якщо ви хочете додати більше магнію до свого раціону, то ваша рука має тягнутися за такими продуктами:

  • гарбузове насіння та насіння чіа,
  • мигдаль, кеш’ю,
  • соєве молоко та соєві боби,
  • шпинат та інша темна листова зелень,
  • червона квасоля,
  • йогурт

Продукти компанії NSP, що містять магній

У практиці нутриціолога неминучі ті випадки, коли у клієнта є:

  1. Непереносимість продуктів, які містять магній.
  2. Виключені з раціону бобові і багато овочів і зелень в зв’язку з аутоімунними процесами.
  3. Людина просто не любить їсти дані продукти.
  4. Потрібно додати до раціону велику кількість магнію для терапії і продуктами харчування це нереально зробити.
  5. У людини є порушення засвоєння мінералів у шлунково-кишковому тракті.

Тому доцільно в раціон додавати збалансовані і в різній формі магнієві комплекси.

Magnesium complex
Комплекс з магнієм

Ця чудова суміш містить дві високо біодоступні хелатовані органічно пов’язані форми магнію: цитрат і малат. Цитрат магнію злужнює організм, у той час як малатна форма сприяє зміцненню здоров’я опорно-рухового апарату.

Це поєднання допомагає розслабити нервову систему, прибрати судоми, зміцнити м’язи, кісткову тканину, налаштувати мозок на активну роботу, налагодити евакуаційну роботу кишечника.
Комплекс з магнієм чудово допомагає при алкогольному отруєнні, відновлює баланс електролітів при пітливості та серйозних фізичних навантаженнях в спорті.

Також дана добавка допомагає поліпшити якість біосинтезу білків, жирів і нуклеїнових кислот, що сприяє зміцненню нігтів, зубів, волосся і всіх органів, які містять колагенові й еластинові волокна.
Якщо ви страждаєте від набряків, то спробуйте додати до свого щоденного раціону даний магнієвий комплекс, оскільки він забезпечує роботу клітинних калій-натрій-кальцієвих насосів, що призведе до виведення зайвої рідини з міжклітинного простору.

Помітили дискомфорт під час сечовипускання? Тоді варто звернути увагу на те, що це можуть бути перші ознаки утворення солей і в подальшому каменів в нирках. Додайте для профілактики магній, щоб уникнути каменеутворення.

Магній може допомогти в накопиченні енергії, оскільки бере участь в утворенні АТФ.
Компанія NSP працює з експертними постачальниками сировини в цій галузі. Партнер із доставки сировини працює в цьому бізнесі вже більше 40 років і, як і сама компанія NSP, прагне до досконалості, безпеки та інновацій. Інгредієнти щоразу виявляються незмінно чистими. Також виробничі потужності цього партнера в США сертифіковані NSF.