4 способи зниження рівня стресу

Ви помітили, що навіть влітку в розпал відпочинку, сонця, моря тощо може бути погіршення настрою, депресія чи апатія? Одним словом, несподівано нападає стрес.

Звичайно, такий стан не виникає на рівному місці – цьому явищу є фізіологічні пояснення, які зводяться до того, що наша нервова вегетативна система просто перемикається. Ті процеси, які організм виконував у рутинних завданнях, тепер не потрібні, й той стан, який накопичився, виходить назовні і проявляється у всій красі.

І в таких умовах під час відпочинку, у спекотне літо зберігати безтурботний вигляд може бути дуже важко. Тому в розпал літніх веселощів ви можете відчувати стрес, занепокоєння або виснаження.
Якщо ви стикалися з таким станом, то ця стаття для вас.

Уточнимо, що ми не розповімо про чарівну пігулку, і немає жодного секретного інгредієнта, який ви можете додати до свого життя, щоб жити без стресу. Але нагадаємо, що є безліч досліджень, доведених практикою, які показують нам, як зняти стрес та жити щасливіше. Комбінація цих практик, безперечно, заспокоїть ваші нерви і зробить стрес, депресію, апатію менш вираженими, а посмішки яскравішими.

4 способи зниження рівня стресу доступними методами

Регулярні вправи на свіжому повітрі
Біг, їзда на велосипеді, плавання, ранкова та вечірня йога на березі моря, у лісі, парку, на траві чи вечірня прогулянка з другом – ось про що мова! Всі ці активні рухи на свіжому повітрі неминуче допомагають зняти стрес. Це відбувається завдяки зниженню рівня кортизолу, що накопичується по всьому тілу. Активне дихання та рух також борються зі стресом та апатією, вивільняючи ендорфіни чи «гормони щастя», які є натуральними помічниками для покращення настрою. І пам’ятайте: сонячне світло допомагає вам отримувати вітамін D, який, як відомо, підтримує здоров’я нервової системи та гарний стабільний настрій.

Адекватний сон
Недосип може спричинити деякі проблеми зі здоров’ям, від ожиріння до високого кров’яного тиску. Достатня кількість якісного сну щодня необхідна для того, щоб гарантовано покращити настрій, зняти рівень стресу або взагалі позбавити себе його проявів. Нестача якісного сну також може вплинути на ваше психічне здоров’я, включно з пам’яттю, мисленням та настроєм. Це саме те, що вам точно потрібно покращити, коли ви проводите час зі своїми родичами. Як це зробити? Спробуйте перед сном прибрати екрани та їхнє привабливе синє світло, та/або прогуляйтеся спокійно на свіжому повітрі, щоб заспокоїти свій розум перед сном.

Виходьте між люди
Дослідження показують, що спілкування з іншими людьми допоможе зменшити прояви стресу і депресію. Вам на замітку: блукаючий нерв, який заспокоює тіло та зменшує викид кортизолу, реагує на спілкування людини з людиною. Хоча, можливо, ви хочете усамітнення під час відпочинку, але все ж таки не варто обмежувати своє спілкування з друзями та родиною. Просте спілкування з близькими за допомогою SMS-повідомлення або дзвінка в Zoom все ще актуальні, і це теж може стимулювати блукаючий нерв для заспокоєння через спілкування.

Додайте нутритивне харчування
БАДИ – це додаткова рука допомоги, яку ви можете собі протягнути. Підживіть свої зусилля – і своє тіло – натуральним нутритивним харчуванням та добавками.
Nature’s Sunshine пропонує три ключові БАД для зняття стресу, які допоможуть не лише знизити стрес і забезпечити легше літо, але й підтримати організм під час перельотів, подорожей, поїздок незалежно від того, який ваш графік.

5-Ейч Ті Пі Пауер (5-гидрокситриптофан)

Містить ашваганду – популярну індійську траву, яка приносить користь як розуму, так і тілу. Ашваганда допомагає створити відчуття миру та спокою.
5-гідрокситриптофан стабілізує реакцію на стрес для поліпшення когнітивних функцій упродовж тривалого часу,
Nature’s Sunshine 5-HTP Power містить запатентовану суміш рослинних компонентів, включно з коренем сибірського женьшеню, коренем суми для поліпшення зв’язку між розумом і тілом. Використовуйте цю природну підтримку для зниження фізичної втоми, а також для зміцнення функції надниркових залоз, імунної та нервової систем.

Ейч Ві Пі

Ейч Ві Пі ідеальний, якщо у вас багато турбот, але немає місця для стресу. Інгредієнти Nature’s Sunshine Ейч Ві Пі містять запатентовану трав’яну суміш, яка має багату історію традиційного використання для заспокоєння.

  • Корінь валеріани. Ця трава є найпоширенішою добавкою, яку використовують для розслаблення та заспокоєння у всьому світі. Чому? Тому що вона працює. Дослідження показують, що корінь валеріани підтримує реакцію мозку на випадковий стрес та допомагає заснути.
  • Квітка страстоцвіту. Традиційна назва – пасифлора. Квітка сприяє не лише заспокоєнню, спокійному стану, а також має чудовий бонус – покращення процесів травлення.
  • Квітка хмелю. Хміль ми знаємо як інгредієнт пива, але він також допомагає розслабитися. А недавнє дослідження показало, що екстракт хмелю покращує реакцію організму на стрес та тривогу.

Нутрі-Калм

У природи є кілька чудових засобів проти стресу, які допоможуть вам почуватися спокійніше. І виробник Nature’s Sunshine об’єднав деякі з них в одному з наших продуктів, що найбільше продаються: Nutri-Calm. Ця суперсуміш дає вашій нервовій системі додатковий імпульс, щоб впоратися зі святковим та повсякденним стресом. Основні інгредієнти містять не тільки як Ейч Ві Пі – корінь валеріани, квітку хмелю та квітки страстоцвіту, а також:
Плоди лимонника. Ці яскраво-червоні ягоди, популярні в китайській медицині, мають адаптогенні властивості. Тобто вони допомагають організму справлятися із наслідками випадкового стресу. Ця супер ягода допомагає регулювати нейротрансмітери та підтримує енергію мозку. Потужні антиоксиданти лимонника здійснюють підтримку когнітивних та поведінкових реакцій.
Вітаміни групи В. Ця «родина» біологічно активних речовин підвищує рівень енергії, роботу мозку та вироблення нейротрансмітерів. Стрес виснажує запаси вітамінів групи В, тому вам необхідно щодня поповнювати свій організм.
Холін. Ця харчова добавка допомагає при “зайнятості” мозку. Дослідження показують, що люди, які отримують більше холіну у своєму раціоні, мають нижчий рівень тривожності.
Бджолиний пилок. Це ідеальний інгредієнт, їжа, схвалена самим Гіппократом. Пилок містить амінокислоти, білки, вітаміни та інші поживні речовини, які підтримують рівень енергії.

Настав час насолодитися теплом, яке приносить погода, та гарними спогадами про літо. Отже, знайдіть час, щоб розслабитися та максимально використовувати свої літні дні з величезною додатковою допомогою від матінки-природи.