10 простих порад для вашої активності

Світ не зникне, якщо ви раптом не станете марафонцем… Але якщо ви все-таки віддаєте перевагу на вихідних полежати, то варто звернути увагу на своє погане самопочуття і змусити себе більше рухатися. Готові? Якщо так, то ми розповімо, як це зробити легко і просто.

До вашої уваги пропонуємо 10 простих рекомендацій, як впровадити у ваше життя активність. Спробуйте додати 2 або 3 ідеї із цього списку у свій розпорядок дня впродовж місяця і подивіться, як буде змінюватися ваше самопочуття на краще.

  1. Прогулянка
    Найпростіше та доступне кожній людині рішення – це прогулянка. Почніть з того, що спробуйте просто гуляти впродовж 10 хвилин. Якщо й це важко, можливо, через завантаженість на роботі, через рутинність побуту, через навчання, то почніть із прогулянки по 5 хвилин двічі на день. Потім збільшуйте на 1 хвилину доти, поки у вас не буде виходити щонайменше 30 хвилин на день. Ви можете вибрати для прогулянки улюблену вулицю або доріжку в парку. Через тривалу відсутність руху або зайву вагу, можливо, вам захочеться присісти і відпочити. Це нормально! Обов’язково прогуляйтеся парком, де ви зможете знайти, де присісти і відпочити. Не буде зайвим для активності й підтримки під час прогулянки послухати підбадьорливу музику або позитивний аудіозапис, щоб зберегти настрій. Багатьом, навпаки, подобається тиша або звуки природи навколо. Оберіть, як для вас краще. Не дозволяйте дощу, вітру, снігу, спеці зірвати ваші плани. Знайдіть оптимальний варіант для себе, але продовжуйте рух. Якщо у вас вдома є бігова доріжка, то використовуйте її за призначенням, а не як вішак для одягу. Щоб скрасити монотонність ходьби, спробуйте послухати книгу або комедійне шоу під час тренування.
  2. Пошукайте співучасника
    Заручіться підтримкою своїх друзів або друга-однодумця, щоб у вас була двостороння мотивація для прогулянок та інших фізичних активностей: катання на велосипеді, баскетбол, пробіжка або інша рухлива гра. У вас більше збережеться мотивація та стимул до челленджу, якщо ви домовилися з другом про підтримку. Друзі – це потужна частина вашої системи емоційної підтримки. Одне дослідження показало, що люди, які тренуються з другом, працюють старанніше та тренуються довше ніж ті, хто тренуються самостійно. Тож поклич друга на тренування, якщо для тебе це дійсно важливо й підтримає! Доведено, що така підтримка працює навіть віртуально. Те саме стосується тих, з ким ви спілкуєтесь. Якщо ви проводите більше часу з людьми, які займаються фізичними вправами, ви, скоріш за все, досягнете успіху в збереженні фізичної активності та особливо в схудненні надовго.
  3. Плавання
    Використовуйте цей чудовий вид фізичної активності. Звичайно, плавання як варіант підходить не всім, тому що залежить від пори року, доступу до води, басейну, можливостей фізичних, матеріальних і багато чого іншого. Але хто шукає, той завжди знайде! Плавання – це чудовий вид активності, який тренує все наше тіло і водночас не навантажує суглоби. Плавання також допомагає нашому серцю та легеням розкриватися та активно працювати. Якщо ви не дуже добре плаваєте, але хочете побути у воді, просто пропливіть кілька кіл уздовж краю басейну.
  4. Спортивний одяг як стимул
    Якщо ви ну зовсім не в настрої для активності, то… перевдягніться в спортивний одяг, і ваше бажання займатися спортом у рази покращиться. Хочете отримати більше задоволення від свого тренування? Купіть нові кросівки, нову сорочку або складіть новий плейлист, щоб змотивувати свій розум на тренування.
  5. Використовуйте сходи замість ліфта
    Якщо можете, скористайтеся сходами замість ліфта або ескалатора, навіть якщо ви спускаєтеся вниз. Ви залучаєте більше м’язів, тренуєте суглоби, покращуєте баланс і навіть спалюєте кілька калорій.
  6. Домашні тварини для прогулянки
    Можливо, вам варто завести собаку для спільних активних прогулянок із нею. Турбота про тварину полягає не тільки в любові та забезпеченні їжею, а й у регулярних прогулянках із вихованцем-улюбленцем. Як чудово, коли вірний пес поруч і ви разом прогулюєтеся або навіть бігаєте. Зараз можна зустріти досить багато таких «парочок» для активності в будь-яку пору року, час доби й погоду. Подумайте над цим.
  7. Проводьте час на садово-городній ділянці
    Відразу зробимо застереження, що ця рекомендація проведення фізичної активності для відпочинку й не варто ставиться до цього як до роботи «впахуючи як кінь». Посадіть город або якісь квіти. Догляд за чимось у дворі відкриває двері для регулярної діяльності, оскільки ви доглядаєте за цими рослинами за допомогою води, прополювання та Любові. Що може бути ще краще?
  8. Припаркуйтеся подалі
    На роботу, у продуктовий магазин, на прийом до лікаря і в інших місцях дозвольте собі пройти трохи далі. Припаркуйте машину за 1-2 квартали до місця призначення. Тільки не забудьте, де залишили машину)
  9. Ютуб на допомогу
    Зараз є досить велика кількість коротких відео від експертів-викладачів йоги, пілатесу, фітнес-тренерів та іншого різного фізичного навантаження для вашого віку, ваших цілей і з різними захворюваннями. Вам варто приділити деякий час для пошуку оптимального варіанту для вас і увімкнути відео для роботи зі своїм тілом у зручний для вас час. Звичайно, тут важлива системність, регулярність, поступовість і дисципліна.
  10. Долучайтеся до марафонів і челенджів
    Знайдіть свого блогера-експерта у фізичному навантаженні в соцмережі й регулярно беріть участь у марафонах підтримки фізичної форми та/або челленджах, які спрямовані на запуск правильної звички, а також стимулюють до роботи над собою через велику кількість учасників, можливо, за допомогою командної роботи й контролю.

І, звичайно, доповніть свою фізичну активність якісними добавками. Зробіть кращим свій режим тренувань!

Протеїнові коктейлі Смарт Міл та Нутрі-Берн. Отримайте більше від свого протеїну! Протеїнові коктейлі містять 15-23 г білка без ГМО на порцію плюс ексклюзивну вітамінно-мінеральну суміш для збільшення сили і м’язової маси, отримання більшої кількості енергії і швидшого відновлення. У сироватковому або веганському вигляді.

Солстік Ревайв. Додайте його у воду, щоб відновити електроліти, підтримати м’язи та суглоби та зарядитися енергією.

Солстік Енерджі. Завдяки гуарані, корейському женьшеню, зеленому чаю і вітамінам групи В, цей смачний напій знижує втому, підвищує концентрацію уваги й підтримує витривалість під час фізичних навантажень.

Кальцій Магній Хелат і Остео Плюс. Підтримуйте кістки та суглоби кальцієм та іншими важливими поживними речовинами на основі потужних рослинних компонентів, додаючи броколі, куркуму та цитрусові біофлавоноїди.